Cursuri De Teatru

Prima ședință de curs este gratuită.

În principiu, durata cursului de începători va fi de 30 săptămâni. Din octombrie, pana în iunie. Noi propunem cursurile în fiecare zi de sâmbătă, o dată pe săptămână. Orele vor fi stabilite în funcţie de disponibilitatea programului majorităţii cursanţilor.

Structura cursurilor va fi împărțită în trei discipline:

 1. tehnică de filmare
 2. teatru și interpretare
 3. dicție și mișcare scenică

Aprofundarea acestor discipline se va face ținând cont de principiul învățării prin joc.

Cursurile includ și realizarea unei piese de teatru  pentru copii, în care fiecare cursant va avea de interpretat un rol. Premiera  va avea loc la finalul celor 4 luni de curs, în luna Iunie, iar copiii vor putea să-și invite părinții, bunicii, prietenii și colegii.

La grupa de începători copii vor fi notați la finalul fiecarui curs cu note între 1 si 5. Fiecărui copil i se va întocmi o fișă cu rezultatele, părinții putând urmări  progresul acestuia.

cursuri teatru

Tehnica de Filmare

La disciplina tehnică de filmare, copiii vor învăța să se prezinte în fața camerei, să vorbească la microfon,  când să se uite la camera de filmat și când nu, în funcție de situație și tot ceea  ce ține de mișcarea pe platoul de filmare.  Vor face exerciții de improvizație și jocuri în fața camerei de filmat pentru a se obișnui cu aceasta, pentru a avea atitudinea și dezinvoltura necesare. Apoi, prin intermediul exercițiilor specifice, vor învăța să facă diferența între film și prezentarea TV.

Pe parcursul fiecărui curs, se vor viziona exercițiile filmate pentru ca fiecare copil să se obișnuiască cu imaginea sa pe micul ecran, să-și dea seama de greșeli și treptat să le îndrepte. Pe parcursul săptămânilor de curs, se vor face periodic simulări ale probelor de casting în fața camerei de filmat, pe diferite teme: reclame, filme, emisiuni de televiziune, etc…

Cursul îi va ajuta să devină și mai inventivi, pentru că vor inventa chiar ei situațiile pe care le vom interpreta.Vor deveni și mai independenți deoarece vor trebui să-și asume rolul de regizor și să le dea indicații celorlalți copii.

Cursurile vor crește treptat în dificultate, învățându-i pe micii actori să facă improvizații, acestea se vor face în doi sau trei parteneri. Fiecare cursant va avea alocat un timp egal cu celălalt, bineînțeles că înainte de fiecare exercițiu de acest gen copiilor li se vor acorda câteva minute în care vor putea să-și pregătească mica scenă pe care o vor interpreta.

Teatru și Interpretare

La disciplina teatru și interpretare, cursul va începe cu jocuri de cunoaștere, comunicare și lucru în echipă. Apoi se vor lucra exerciții de improvizație pentru stimularea imaginației, exerciții de concentrare, de memorare.

După ce se va da scenariul pentru piesa de teatru vor începe repetițiile pentru înțelegerea personajelor, învățarea replicilor cu fiecare cursant în parte, iar apoi scenele de teatru cu tot grupul, lucrând foarte mult la interpretare.

Modulul 1:

 • Prezentare cursanți (se va realiza o fișă personală pentru o cunoaștere cât mai amănunțită a calităților și aptitudinilor fiecăruia)
 • Discuție liberă despre teatru și film
 • Jocuri de concentrare
 • Jocuri de memorie
 • Jocuri de lucru în echipă (de încredere în echipă)
 • Jocuri de autocontrol ( mental și corporal )
 • Discuție liberă despre alegerea unei piese de teatru

Tema pentru acasă : scurtă prezentare a unei piese de teatru preferate * DACĂ au o piesă de teatru preferată*

Modulul 2:

 • Discuție liberă despre piesa de teatru preferată
 • Alegerea unei piese de teatru ce va fi prezentată la sfârșitul cursurilor
 • Jocuri de concentrare
 • Jocuri de memorie
 • Citirea piesei de teatru
 • Distribuirea rolurilor cursanților

Tema pentru acasă: citirea piesei de teatru alese și în mod special a rolului primit

Modulul 3:

 • Începerea regizării piesei de teatru
 • Înțelegerea și învățarea replicilor rolurilor alese
 • Punerea în scenă a piesei (învățare rol)

Modulul 4:

 • Continuarea punerii în scenă a piesei ( interpretare rol )
 • Pregătire finală a piesei de teatru
 • Gala de sfârșit de curs
 • Prezentarea piesei de teatru de către cursanți

Dicție și Mișcare Scenică

Pentru  dezvoltarea calității artistice a celor mici, dicția și mișcarea au o importanță deosebită, atât în vederea unei prezențe adecvate pe scenă sau pe micul și marele ecran, cât și în viața de zi cu zi.

O dicție bună și corectă înlesnește comunicarea între oameni, în vreme ce exercițiile de mișcare și improvizație dezvoltă imaginația copiilor, îi învață să aibă încredere în forțele proprii, să se cunoască pe ei înșiși, îi obișnuiește cu lucrul în echipă și le stimulează capacitățile ludice.

În cadrul cursurilor de dicție și mișcare scenică se vor continua atât exercițiile de dicție care au drept scop căpătarea unei respirații corecte și a unei modalități de a pronunța cuvintele,astfel încât să sune clar și frumos, dar și exercițiile de mișcare și improvizație prin care cei mici vor putea să intre mai ușor în pielea unui personaj.

Printre exercițiile propuse se vor regăsi:

 1. exerciții de respirație (recapitularea celor deja făcute precum și abordarea altora noi) ;
 2. exerciții de dicție și improvizație vocală ;
 3. exerciții de improvizație cu sau fără cuvânt urmărind dezvoltarea capacității copiilor de a se transpune în diferite situații sau în pielea unor personaje ;
 4. exerciții de dicție aplicate pe texte date ;
 5. exerciții de mișcare și ținută, adecvate diferitelor texte, personaje și situații scenice.
 6. exerciții de pronunție corectă a cuvintelor și a unui rol.
cursuri teatru

Înscrie-te în Academia de Arte Horia Brenciu

Disponibilitate Elevului:

Luni
Marti
Miercuri
Joi
Vineri
Sambata

Cursuri:

Evaluare Aptitudini Vocale Horia Brenciu - 475 RON / oraCanto - 180 RON / 50 minPian - 180 RON / oraChitara - 180 RON / oraVioara - 150 RON / oraTobe - 180 RON / oraProductie Muzicala - 4500 RON / modul - 16 oreTeatru Copii - 120 RON / 80 minActorie Adulti - 150 RON / 80 minFotografie - 150 RON / oraYoga - 100 RON / oraPublic Speaking - 150 RON / oraDansul Mirilor - 2400 RONDans Modern - 80 RON / 90 minIn cautarea instrumentului favorit - 100 RON / oraTraieste cu Talent - 180 RON / sendinta - 8 sedinte

Nivel:

IncepatorMediuAvansat